BBQ-avond geweldig geslaagd

ALBLASSERDAM – De barbecue-avond van de SGPJ Alblasserdam-Papendrecht is enorm geslaagd. Een groot aantal jongeren uit Alblasserdam en omstreken waren van de partij. Ze genoten van een gezellige avond met eten en sportiviteit. Een pittig bijgerecht kwam van landelijk SGPJ-voorzitter (a.i.) Leander Tramper.

Maar liefst 65 jongeren vonden hun weg naar de idyllische locatie in Oud-Alblas. Een plaats waar polder en politiek elkaar kruisten. Een recept verrijkt met onderling onderhoud en ongedwongen sportiviteit. Hoewel het weer wisselvallig was, beleefde iedereen een geslaagde avond.

Vanaf 18.00 druppelden de aanwezigen binnen en werd elke plaats bezet. In het openingswoord heette voorzitter Jan-Dirk van Elzelingen hen van harte welkom. Hij benadrukte dat voor elk wat wils was tijdens deze avond: ‘goed eten, een pitt(ch)ig bijgerecht, fris drinken en ijs (ter afkoeling) en sportiviteit om de opgebouwde massa er af te sporten.’ Ook wees hij met het oog op een ‘gezellige én veilige avond’ op de coronamaatregelen. 

Vervolgens opende Jan Mark ten Hove de avond met schriftlezing en gebed. Hij las uit Psalm 99 over de regering van de Heere. Een psalm die in het licht van de actualiteiten van de afgelopen maanden veel te zeggen heeft. Noem de ontwikkelingen in Afghanistan.

De maaltijd

Na deze opening opende Jan-Dirk de eerste maaltijdronde. Om de beurt werd een blok uitgenodigd om langs de barbecue te komen. Daar vonden zij hardwerkende commissieleden, die hun borden vulden met gebraden voedsel. Ook konden ze salades, sauzen, stokbrood en drinken op deze plek veroveren. Eet smakelijk!

Toen volgde de pitch van 10 minuten door Leander Tramper. Hij waagde volgens eigen zeggen een poging om ‘gezien de lekkernijen die jullie opgeschept hebben, […] niet al te zwaar op de maag te vallen’. Hij stond stil bij opvallende ontwikkelingen in onze samenleving.  Zaken waar elke christelijke jongere mee te maken heeft. Zo stelde hij de ‘pray-for’-gewoonte ter discussie, in het verlengde van de moord op Peter R. de Vries. Ook noemde hij het morele faillissement van de ABN-AMRO door het voorstaan van open relaties via reclames. De boodschap van de pitch: de christelijke jongere moet zijn stem laten horen. Daarom is christelijke politiek voor jongeren zo belangrijk. Zowel lokaal als nationaal.

Aansluitend nodigde Jan-Dirk iedere aanwezige uit om lid te worden van de SGPJ. Je kan meedoen, maar ook gewoon meeléven en meedénken. Vind antwoorden op vragen vanuit de samenleving door het blad InContact te lezen. En dat slechts voor €1,- per maand: word lid!

Hierna waren de overige ronden van de maaltijd. Hier en daar werd nagepraat over de pitch. Er ontstond een sfeer getypeerd door gezellige lichtjes, wapperende SGP-vlaggetjes en een geroesemoes van stemmen. Af en toe gedempt door het druilen van wat regendruppels. Gezelligheid in optima forma.

Sportiviteit

Na de maaltijd was het tijd voor de vier ongedwongen sportieve activiteiten: boogschieten, kubb, voetbal en volleybal. De aanwezigen lieten zich van hun sportieve kant zien en begaven zich in het strijdveld. De ene vocht om een boog goed vast te houden, de ander om een stokje een naar-een-juiste-richting-neigende kracht mee te geven. De ene moest de bal in het net krijgen, de ander de bal eroverheen. Het resultaat was wel eens net tegenovergesteld.  

De avond liep ten einde. Iedereen keerde huiswaarts, terugkijkend op een uiterst geslaagde avond. De mix van een smaakvolle barbecue, een pittige pitch en ongedwongen sportieve activiteiten bleek succesvol. Voor herhaling vatbaar. Wie weet…

Hieronder een sfeer-impressie. Met dank aan Willemijn van der Wal (To Remember):

[rl_gallery id=”1522″]

[maxbutton id=”1″]