Commissie SGPJ trakteert ouderen op oliebollen

ALBLASSERDAM/PAPENDRECHT – Op oudejaarsdag stak de SGPJ-commissie Alblasserdam-Papendrecht een hart onder de riem bij de ouderen. Twee commissieleden gingen langs bij het verpleeghuis De Alblashof in Alblasserdam en woonzorgcentrum De Markt in Papendrecht. Ze trakteerden de bewoners op oliebollen en gaven hen kaartjes met een nieuwjaarswens. Daarmee wil de commissie tegelijkertijd aandacht vragen voor #eenkleingebaar.

Voorzitter Jan-Dirk van Elzelingen (20) legt uit: ‘’Het was voor iedereen een turbulent jaar. We zagen dat alles in het leven zo betrekkelijk is. Er kwamen maatregelen die diep ingrepen in ons bestaan. In het bijzonder ook voor de ouderen die lange tijd weinig of geen bezoek mochten ontvangen. Dat zijn pijnlijke maatregelen voor hen. Daarom willen we aan het einde van 2020 laten merken dat we als jongeren aan de ouderen denken. Op oudejaarsdag willen we dat graag doen door middel van een oliebol en een wens.’’ De medewerkers van het verpleeghuis en het woonzorgcentrum kregen ook oliebollen van de commissie.

Gelijktijdig wil de commissie hiermee aandacht vragen voor de zogenaamde hashtag #eenkleingebaar. ‘’Deze landelijke actie roept mensen op om na dit bewogen jaar het verschil te maken met een klein gebaar. Iedereen kan zo meedoen. Dat hoeft niet altijd groot te zijn. Een kaartje sturen, een cadeautje langsbrengen of een praatje maken kan een verschil maken voor iemand. Inmiddels zijn er al 415 ‘gebaren’ gedaan door heel Nederland. Deze actie steunen wij van harte!’’

De oliebollen zijn gekocht bij de werkgroep Alblasserdam van stichting Timotheos. Deze stichting voorziet (wees)kinderen in Malawi van het nodige eten, drinken, onderdak en onderwijs. De opbrengst van de oliebollenactie gaat naar dit goede doel.

Vorig jaar deelde de commissie ook oliebollen uit. Toen vroegen ze aandacht voor de hulpverleners en vrijwilligers.

[rl_gallery id=”1233″]

[maxbutton id=”1″]