Goed debat op woningmarktavond

SLIEDRECHT – Vrijdag 15 september was het zover. Onze commissie organiseerde samen met commissies Ambacht, Merwelanden en Molenlanden een thema-avond over de woningmarkt getiteld ‘Doorbouwen in de Drechtsteden!’. Hier volgt een kort verslag van de avond. Leest u/lees jij mee?

De avond bestond uit twee delen. Het eerste deel ging over de lokale oplossingen voor de krapte op de woningmarkt. ‘Onze’ Jaco Brand ging in discussie met Sliedrechts wethouder Ton Spek over de projecten hier in de omgeving. De laatste was erg ambitieus en liet vooral het geluid horen dat zich laat samenvatten in zijn slotopmerking: ‘gaan met die banaan’. Op deze vooruitstrevende houding viel wat af te dingen, vond Jaco Brand. Hij bleef liever realistisch. Het leverde een interessant gesprek op. Een heuse woningmarktquiz was het sluitstuk van het eerste deel, waarbij Sliedrechts wethouder Paas (CU-SGP) won.

Vervolgens kruisten in het tweede deel Tweede Kamerleden Roelof Bisschop (SGP) en Pieter Grinwis (CU) de degens. Af en toe kwam een verschil bovendrijven. Weliswaar waren beiden tegen de stelling ‘Verminderen stikstofuitstoot heeft voorrang op de bouw van woningen’, maar was het Bisschop die benadrukte hoe relatief klein de stikstofimpact van de bouw van een huis is. Ook aanwezige lokale politici mengden zich vanuit het publiek in het debat. Onder aan de streep erkenden beide Kamerleden in ieder geval de zorgen van de jongeren in het woningmarktdossier. Dat was een mooi slotakkoord van de avond, waarna er nog gelegenheid was voor een hapje en een drankje voor de ca. 40-50 aanwezigen.

Hieronder een fotoreportage (© Anne-Roos Verhoeven):

[rl_gallery id=”2063″]

[maxbutton id=”1″]