Informele avond opnieuw een succes

ALBLASSERDAM – De patatavond van de SGPJ Alblasserdam-Papendrecht was een succes. Een flinke hoeveelheid jongeren uit Alblasserdam en omstreken waren aanwezig. Ze genoten van een gezellige avond met eten en sportiviteit. De pitch kwam dit jaar van Ardjan Boersma, SGP-fractievoorzitter in Papendrecht en SGP-beleidsmedewerker in de Tweede Kamer.

Meer dan 50 jongeren waren op de informele avond in Oud-Alblas. Iedereen maakte een geslaagde avond mee. De warme sfeer van de locatie zorgde voor een gezellig samenzijn onder het genot van patat, snacks en softijs.

Rond 18.30 begon voorzitter Jan-Dirk van Elzelingen de avond. Hij sprak een woord van welkom uit aan iedereen. Er waren veel mensen van vorig jaar opnieuw gekomen, maar ook hadden nieuwelingen de SGPJ-avond gevonden. Hij opende met Schriftlezing (Amos 5: 1-10), een gedeelte dat ging over de ondergang van het tienstammenrijk en over een stukje politiek. Tot slot ging hij voor in gebed voor de maaltijd.

De avond

De maaltijd bestond uit patat en snacks van een heuse frietkar. Iedereen had onbeperkt de mogelijkheid om het eten te nuttigen. Ondertussen was er veel gezellig gesprek over allerhande onderwerpen. Verder ondernam iedereen een kleine wandeling naar een softijsmachine voor softijs. Deze machine is van de boerderij op de locatie, met verse melk van de koe.

Rond het einde van de maaltijd hield Ardjan Boersma een pitch. Hij is fractievoorzitter van de SGP Papendrecht en beleidsmedewerker van de SGP in de Tweede Kamer. Hij toonde aan dat de politiek voor jongeren heel belangrijk is. Politiek gaat ook over de toekomst van de jongeren.

Na zijn pitch was het tijd voor de vijf ongedwongen sportieve activiteiten: boogschieten, kubb, voetbal, volleybal en tafeltennis. De een sloeg de bal beter dan de ander over het volleybalnet. De een schoot net wat vaker raak op het voetbaldoel dan de ander. De een raakte de roos vaker dan de ander. Maar dat maakte niet uit, want het was enorm gezellig.

Aan het einde van de avond keerde iedereen huiswaarts. Ze keken terug op een uiterst geslaagde avond. De mix van een smakelijke maaltijd, een motiverende pitch en ongedwongen sportieve activiteiten was opnieuw geslaagd. Het was een patatje sportiviteit met een politiek sausje.

Hieronder een sfeerimpressie:

[rl_gallery id=”1851″]

[maxbutton id=”1″]