Kantine opgeknapt voor NLdoet

ALBLASSERDAM – Vrijwilligers die elkaar helpen door de mouwen op te stropen. Op 28 en 29 mei gebeurde het. De SGPJ-commissie Alblasserdam-Papendrecht fleurde de kantine op van de Woord en Daad Winkel in Alblasserdam. Dit deden zij in het kader van de jaarlijkse NLdoet.

De commissie kreeg van een enthousiaste en welwillende winkelorganisatie de ruimte om de kantine op te knappen. Nadat de kringloopwinkel op 28 april geopend was, kon de kantine nog een opfrisbeurt gebruiken. Daarom stak de SGPJ-commissie de handen uit de mouwen, verzamelde verf en kwasten en begon vol goede moed aan de klus. Het resultaat mocht er zijn. Een gedeelte van de muren werd met een fleurig groen beschilderd. En alsof dat niet genoeg was, maakten ze kunst door het logo van Woord en Daad met de herkenbare kleuren op de muur te schilderen. Als kers op de taart richtte de commissie de kantine in met meubilair uit de kringloopwinkel.

Voorzitter Jan-Dirk van Elzelingen over het initiatief: ‘We vonden het een geweldige mogelijkheid om mee te doen met NLdoet dit jaar. We kunnen zo in Alblasserdam de overtuigende kracht van het vrijwilligerswerk laten zien; hoe eenvoudig het is om elkaar te helpen. Het is belangrijk om blijvend waardering te tonen voor dit soort arbeidsinzet. In het geval van Woord en Daad vertaalt dat zich in zorg voor de verre naaste. Dan zijn wij graag een helpende hand!’ De verf werd gedeeltelijk gesponsord door Kluswijs Alblasserdam.

NLdoet is een grote jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. Ze wil door middel van een publiekscampagne zoveel mogelijk Nederlanders activeren om een dag de handen uit te mouwen te steken waar het nodig is. Woord en Daad heeft landelijk meer dan 53.000 betrokken donateurs en werkt samen met 36 partnerorganisatie. Ze zet zich in voor kwetsbare groepen in meer dan 20 landen.

Hieronder volgen een aantal foto’s:

[rl_gallery id=”1389″]

[maxbutton id=”1″]