Oliebollen en muziek voor vluchtelingen

ALBLASSERDAM – Op oudejaarsdag deelde de SGPJ Alblasserdam-Papendrecht oliebollen uit in de vluchtelingenopvang van Alblasserdam. De commissie bezocht de locaties Jozuakerk en Havenkerk. Als nieuwjaarswens zongen de jongeren liederen en psalmen.

Voorzitter Jan-Dirk van Elzelingen (22): ‘Het jaar 2022 is getekend door de oorlog in Oekraïne. Inwoners werden slachtoffer, lieten bezittingen achter en vluchtten. Een situatie waar niemand in terecht wil komen. Graag steken wij hen aan het einde van 2022 een hart onder de riem. Dit jaar deelden we naast oliebollen, ook muzikale noten uit. Het was mooi om te zien hoe het optreden hen een glimlach bezorgde. Aan het einde kregen we een applaus.’

De SGPJ-commissie bezocht ’s morgens en ’s middags de opvanglocaties. Ze overhandigde de oliebollen aan de vluchtelingen en sprak met enkele van hen. De beveiliging leidde de commissie rond. Aan het einde bracht de commissie zeven psalmen en liederen ten gehore om de vluchtelingen het allerbeste voor 2023 toe te wensen.

Het is het vierde jaar dat de SGPJ Alblasserdam-Papendrecht met oudejaarsdag mensen in het zonnetje zet. Ze gingen in eerdere jaren langs bij hulpverleners, ouderenzorg en zorginstellingen.

De oliebollen zijn gekocht bij een actie van stichting Timotheos werkgroep Alblasserdam. Deze stichting voorziet (wees)kinderen in Malawi in het nodige eten, drinken, onderdak en onderwijs. De opbrengst van de oliebollenactie gaat naar dit goede doel.

Terug naar overzicht