SGP-jongeren Alblasserdam spreken zich uit tegen hijsen regenboogvlag

ALBLASSERDAM – De SGP-jongeren Alblasserdam-Papendrecht hebben op 10 oktober een brief gestuurd naar de gemeenteraad. Dit als reactie op het feit dat rondom Coming Out Day de regenboogvlag wordt gehesen.  

Daarin geeft de jongerencommissie aan ‘verontrust en bezorgd’ kennisgenomen te hebben van het bericht dat de regenboogvlag ook in Alblasserdam een plaats krijgt. De jongeren benadrukken dat de christelijke waarde die in de regenboog ligt een andere is dan die in de vlag wordt beoogd: ‘Het doet ons dan ook pijn dat wat eens het symbool van Gods trouw was, nu verworden is tot een vlaggendecoratie van lege symboolpolitiek’.  

Echter, de commissie wil alles ook in het juiste perspectief houden: ‘Wij gunnen iedere Alblasserdammer een veilige leefomgeving en daarom keuren we iedere vorm van geweld af, om welke doelgroep het dan ook gaat. Dat zijn de waarden die we als (christelijke) jongeren willen zien in het Alblasserdam van de toekomst’.  

De brief is verstuurd naar alle fracties van de Alblasserdamse gemeenteraad en is in zijn geheel te lezen op sgpjap.nl/brief.

[maxbutton id=”1″]