SGP-jongeren Lokaal Alblasserdam-Papendrecht opgericht

ALBLASSERDAM – Alblasserdam is weer een commissie rijker, namelijk de SGP-jongeren commissie Alblasserdam-Papendrecht. Voorheen vielen beide dorpen onder SGPJ Alblasserwaard, maar wegens de uitgestrektheid van dit gebied is het opgesplitst in SGPJ Molenlanden en SGPJ Alblasserdam-Papendrecht.

De voorzitter van deze lokale commissie is Peter de Leeuw, een twintigjarige student Bedrijfskunde: ‘Ik vind het belangrijk dat wij als jongeren op een actieve en leuke manier meedoen met en bijdragen aan onze Alblasserdamse samenleving. Deze bijdrage hopen we te leveren door het houden van informatieve en gezellige activiteiten. Ook willen we warme banden onderhouden met de lokale politiek. Tijdens de verkiezingen zult u ons wellicht ontmoeten met een campagnestand.’

Grootste politieke jongerenorganisatie van Nederland

SGP-J Alblasserdam-Papendrecht is een lokale commissie van de SGP-jongeren. SGP-jongeren bestaat al 85 jaar en is met ruim 7.300 leden tussen de 11 en 28 jaar, de grootste politieke jongerenorganisatie van Nederland. Met een christelijke visie op de samenleving en vele activiteiten wil de SGP-jongeren de belangen van de jeugd vertegenwoordigen en hen betrekken bij de politiek.

De commissie Alblasserdam-Papendrecht bestaat uit bijna 20 jonge enthousiaste studenten, scholieren en werkenden. Doordat wij als commissieleden een spreiding hebben in leeftijd van 17 tot 22 jaar kunnen wij ons optimaal inzetten om politieke bewustzijn te creëren bij de jeugd van Alblasserdam en Papendrecht. Wij zetten ons in om tussen de jongeren te komen door interessante bijeenkomsten en gave activiteiten te organiseren.

De eerstvolgende activiteit voor commissie Molenlanden zal plaats vinden in november. Deze avond zal in het teken staan van het redden van iemands leven door reanimatie. Als commissie Alblasserdam-Papendrecht zullen we onze activiteiten starten in het begin van 2020. Hierover zal te zijner tijd meer informatie volgen, maar het belooft een interessante avond te worden. Houd daarom het nieuws in de gaten en hopelijk tot dan!

Dit artikel is geschreven door Hanna Penning en Lennart van Oort

[maxbutton id=”1″]