SGP-jongeren verwent vrijwilligers Voedselbank

ALBLASSERDAM – Op maandagochtend 7 december heeft de lokale commissie van SGP-jongeren een bezoek gebracht aan de Voedselbank in Alblasserdam. De vrijwilligers werden verrast met een doosje vol chocola. Op het doosje worden de vrijwilligers hartelijk bedankt voor hun nuttige inzet in het afgelopen jaar. 

Peter de Leeuw (21), voorzitter van SGP-jongeren Alblasserdam-Papendrecht licht de actie toe: “Het is belangrijk om in deze tijd aan de vrijwilligers te laten blijken dat we hun werk erg waarderen. Juist in de wintermaanden voelen veel mensen zich somber en eenzaam. De beperkingen die nu gelden vanwege de coronacrisis maken deze periode er niet bepaald makkelijker op. Zeker wanneer mensen onder de armoedegrens leven en daarbij ook nog eenzaam kunnen zijn, is het werk van deze vereniging cruciaal!” 

Naastenzorg en rentmeesterschap

Het mooie van de Voedselbank is, dat zij twee doelen hebben. Naast dat zij zich inzetten om meer dan een miljoen mensen te helpen die zich bevinden onder de armoedegrens, gaan zij namelijk ook voedselverspilling tegen. Zo heeft deze vereniging in 2018 ruim 74 miljoen euro aan voedsel gered van verspilling! Deze indrukwekkende prestatie is gehaald met de hulp van wel 12.000 vrijwilligers, die zich het afgelopen jaar voor dit nobele doel hebben ingezet. Als commissie kunnen we niet anders dan de vrijwilligers bedanken doormiddel van een klein gebaar. 

“Wij vinden het als commissie heel mooi om te zien dat dit nuttige werk wordt verricht. Dit is conform de Bijbelse opdracht om voor je naaste te zorgen. Juist wanneer deze naaste minder bevoorrecht is dan jijzelf. Daarnaast wordt met dit nuttige werk voldaan aan de opdracht om ‘rentmeester’ te zijn van de aarde. Dit rentmeester zijn, houdt in dat we beseffen dat we een plekje op deze aarde gekregen hebben en dat we goed voor deze aarde moeten zorgen”, aldus Peter. 

“Het was fijn om met een beperkte afvaardiging van de commissie bij de Voedselbank op bezoek te gaan. We hebben een rondleiding gehad en daarbij uitleg gekregen over het werk van de Voedselbank. Daarbij vertelde het personeel ons openhartig over de impact van de coronacrisis op hun werkwijze. Door deze crisis krijgen ze helaas minder voedsel dan voorheen. We hopen dat de vrijwilligers zich door dit kleine gebaar gesteund voelen en wij wensen ze alle goeds en Gods zegen toe over hun nuttige werk.”   

[rl_gallery id=”1214″]

[maxbutton id=”1″]