SGPJ Alblasserdam-Papendrecht zet hulpverleners in het zonnetje

ALBLASSERDAM/PAPENDRECHT – Op oudejaarsdag heeft de lokale commissie van SGP-jongeren een bezoek gebracht aan de brandweerkazerne en bibliotheek van Alblasserdam en de politiekazerne van Papendrecht. Ze deelden oliebollen, appelbeignets en bakjes fruit uit om deze waardevolle hulpverleners en vrijwilligers in drukke tijden een hart onder de riem te steken.

Peter de Leeuw (21), voorzitter van SGP-jongeren Alblasserdam-Papendrecht licht de actie toe: “Het is belangrijk om in deze tijd aan de hulpverleners te laten blijken dat we hun werk wel degelijk waarderen. In de tijd rondom Oud en Nieuw hebben hulpverleners het erg druk en daarnaast krijgen ze veel te maken met agressie. Om onze waardering en steun uiting te geven, delen we vandaag oliebollen, appelbeignets en bakjes fruit uit.”

Vanwege alle ongelukken, agressie en overlast is SGP-jongeren al jaren kritisch op het afsteken van vuurwerk. “Naast dat het slecht voor de portemonnee en voor de gezondheid van de bevolking is, kun je de vraag stellen of het normaal is dat wij onze behoefte om vuurwerk af te steken bevredigen ten koste van Gods schepping”, aldus Peter de Leeuw. “Het onderhouden van en het zuinig omgaan met de aarde is een Bijbelse opdracht. Het afsteken van vuurwerk strookt daar niet mee.”  

Ook de vrijwilligers van de bibliotheek in Alblasserdam hebben appelbeignets gekregen. Dit als dank voor hun inzet het afgelopen jaar. “De SGP-jongeren commissie waardeert het enorm dat deze mensen zich op vrijwillige basis willen inzetten voor de gemeenschap.”

De bakjes fruit zijn afkomstig van het bedrijf Fruity Pack in Barendrecht. De oliebollen en appelbeignets zijn gekocht bij stichting Timotheos. De opbrengst van deze oliebollenactie gaat naar weeskinderen in Malawi.

[rl_gallery id=”1098″]

[maxbutton id=”1″]