SGPJ op campagne

ALBLASSERDAM/PAPENDRECHT – De afgelopen maanden was het gemeenteraadsverkiezingen. De SGPJ Alblasserdam-Papendrecht hielp mee in beide dorpen. Ze schreven mee aan het verkiezingsprogramma, deelden ontbijtjes uit, bezochten JV-avonden en nog veel meer.

Uiteindelijk eindigden de verkiezingen voor de SGP in Alblasserdam en Papendrecht niet negatief. De SGP Alblasserdam behield vijf zetels in vergelijking met 2018. In Papendrecht kwam er zelfs een zetel bij, waardoor de SGP twee zetels kreeg.

Alblasserdam

In Alblasserdam deed de SGPJ mee met een groot deel van de campagne. Als eerste dachten vier commissieleden van meet af aan mee met het verkiezingsprogramma. Ze bespraken alle thema’s van Alblasserdam, maar vooral de jongerenthema’s. Na een aantal sessies maakte de SGPJ zelfs een eigen jongerenparagraaf. Hierin ging het over speeltuinen, fitnesstoestellen en starterswoningen. Voor iedere jongere wat wils.

Verder betrok de SGP-fractie de commissie bij alle andere activiteiten van de campagne. Zo maakte de commissie zeven filmpjes die honderden keren bekeken zijn. Eén filmpje bevatte de overhandiging van het verkiezingsprogramma. Andere filmpjes gingen over de verkiezingsthema’s veiligheid, zorg, duurzame leefomgeving en ondernemers. Een speciaal jongerenfilmpje mocht eveneens niet ontbreken. Kijk ze hier terug.

Drie JV-avonden van kerken werden ingericht met voorlichting. De meeste tijd gebruikte de commissie om via een leuke quiz de kennis te testen van de jongeren. Dat gaf enthousiaste ontmoetingen en betrok veel jongeren bij de lokale (christelijke) politiek.

Tot slot waren er nog een aantal restactiviteiten. Zo deed voorzitter Jan-Dirk mee met een heuse live-uitzending van de SGP Alblasserdam. Die is hier terug te zien. Daarnaast bezorgden sommige jongeren flyers van de SGP door het dorp.

Papendrecht

In het buurdorp Papendrecht deed de SGPJ Alblasserdam-Papendrecht ook mee. Vooral het enige Papendrechtse commissielid Lennart van der Welle dacht vanaf het begin mee met de campagne. Dat resulteerde in de series ‘Papendrechtse ondernemers’, ‘Kandidaten’ en ‘Rondje Papendrecht’. Deze filmpjes zijn hier terug te zien. Eveneens verzorgde de commissie mede een populaire ontbijtactie, waar maar liefst 170 Papendrechters verrast werden door een lekker ontbijt. Het ontbijt werd gesponsord door lokale ondernemers.

Hieronder een aantal foto’s van de campagne:

[rl_gallery id=”1882″]

[maxbutton id=”1″]