Volken en de golven

‘Het ene volk werd voor de golven bewaard en het andere volk kwam in de golven om.’ Deze zin werd uitgesproken tijdens de opening van een commissievergadering. De reden hiervoor was het lezen van het bijbelgedeelte van Israëls pad door de Schelfzee. Is dit gedeelte niet verassend actueel? Heeft dit ons niet wat te zeggen? We zitten nu in de tweede golf van het Coronavirus. Wij zijn in dat opzicht niet voor de golven bewaard. Komt dat omdat we niet genoeg SAMEN tegen Corona zijn? Of komt dat omdat we God en Zijn geboden dikwijls naast ons neer hebben gelegd en niet genoeg voor Zijn Naam zijn uitgekomen?

Juist in deze tijd is het schrijnend om te zien dat Nederland steeds verder seculariseert. In Alblasserdam is rond de zogenaamde Coming-Out day, de regenboogvlag gehesen. Vanwege het feit dat dit gebeurd is en de manier waarop dit is gegaan, voelden de SGP-jongeren zich geroepen om zich namens de Alblasserdamse jongeren hiertegen uit te spreken. Niet omdat we een andere gerichtheidheid niet accepteren en een onveilig klimaat voor anders-gerichte mensen stimuleren, maar wel omdat de homoseksuele praktijk duidelijk in strijd is met Gods Woord.  En omdat de regenboogvlag als symbool van Gods trouw wordt weggekaapt. Deze brief is gezonden naar de Alblasserdamse gemeenteraad en is volledig te lezen op onze website www.sgpjap.nl.

Van het ene politieke thema belandden we in het andere. De Mars voor Het Leven stond 14 november weer gepland. Door de huidige omstandigheden kon deze mars maar beperkt plaatsvinden. Gelukkig konden we op afstand deze mars steunen. Dit hebben we gedaan door een mooie Corona-proof foto te maken van een aantal commissieleden in een karakteristieke omgeving. Zo hopen we een positieve boodschap mee te geven aan de maatschappij en bij te dragen aan het beëindigen van deze verschrikkelijke kindermoord. Het was mooi om te zien dat Stichting Schreeuw om Leven zich gesteund voelde door deze bijdrage.

Naast deze beladen thema’s hebben we gelukkig ook luchtiger nieuws te melden. Zo mochten we 8 oktober op bezoek komen bij het kiesverenigingsbestuur van SGP Papendrecht. Het was een fijne avond en het was goed om met elkaar te praten over hoe we in de toekomst ook meer Papendrechtse jongeren aan kunnen spreken. Ook de Papendrechters keken goed terug op de avond. We hopen daarom op een goede samenwerking in de toekomst.

Als commissie hebben we ons bezonnen op hoe we in deze moeilijke tijd relevant en betrokken kunnen zijn op de Alblasserdamse jeugd. Het organiseren van een evenement gaat nu helaas niet. We voelen ons daarom best beperkt. Gelukkig was er toch een manier om in contact te komen met een aantal jongeren. We zijn namelijk op bezoek geweest bij de Beukelmanschool, om hier met de jongeren te praten over de politiek. In het bijzonder over de SGP en de SGP-jongeren. Daarna hebben we een Kanoot-quiz gedaan. Door deze quiz zijn de jongeren meer te weten gekomen over de SGP, de SGPJ en het dorp Alblasserdam. Dit bezoek is erg goed bevallen. Naast dat de leerlingen enthousiast waren, vonden wij het ook erg leuk om te doen. Mede daarom willen we graag elk jaar weer terugkomen om zo jongeren te boeien en te binden aan onze mooie organisatie. 

Zoals blijkt hebben we in de Coronatijd zeker niet stilgezeten. Word je nou ook enthousiast van deze verhalen? Heb je zin om met ander jongeren over politieke thema’s na te denken, of vind je het gewoon leuk om mooie dingen te organiseren? Dan ben je van harte welkom bij onze commissie! Stuur voor informatie gerust een mailtje naar alblasserdam-papendrecht@sgpj.nl.

Bron: ‘Schriftelijk’ (december 2020)

[sexy_author_bio]

[maxbutton id=”2″]